LOADING
PREV
NEXT
https://brecoradea.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/demo.1gk-is-100.jpg
https://brecoradea.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/demo.12gk-is-100.jpg
https://brecoradea.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/slide-intereggk-is-100.jpg

Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Romania

Detalii

Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Romania

Detalii

test

Detalii

BRECO

Ce înseamnă Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea pentru Graniţa România-Ungaria (BRECO)?
 
Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea pentru Graniţa România-Ungaria, BRECO este un organism neguvernamental, nonprofit, cu personalitate juridică, care funcţionează în domeniul cooperării transfrontaliere şi al dezvoltării regionale. 
 
BRECO reprezintă rezultatul asocierii agenţiilor de dezvoltare regională care au în componenţa lor judeţe situate în zona de graniţă comună România-Ungaria, membrii fondatori ai asociaţiei fiind Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, cu sediul în Cluj-Napoca şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, cu sediul în Timişoara.
Zona eligibilă cuprinsă în cadrul cooperării transfrontaliere se constituie din judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş în România iar in Ungaria, din judeţele Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés şi Csongrád.
 
BRECO a fost înfiinţat în baza HG nr. 2005/2004, în scopul coordonării, implementării şi gestionării programelor de tip INTERREG, misiunea declarată a BRECO fiind dezvoltarea durabilă a regiunilor de frontieră româno-maghiare prin promovarea cooperării transfrontaliere, precum şi sprijinirea iniţiativelor locale.
În cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră HU-RO 2007 -2013, aşa cum este prevăzut în documentele de programare, BRECO îndeplineşte rolul de Info Point şi Control Naţional de Prim Nivel.
 

Copyright by BRECO. All rights reserved.